Općinsko vijeće
07.07.2020
Dodjeljene nagrade najboljim učenicima Općine Otok
10.07.2020
Općinsko vijeće
07.07.2020
Dodjeljene nagrade najboljim učenicima Općine Otok
10.07.2020

U prostorijama Općine Otok danas je održan radni sastanak na temu sigurnosti na cestama, ali i o ostalih važnih pitanja koja se tiču sigurnosti građana.

Sastanku su nazočili načelnik Policijske postaje Sinj, Mislav Filipović – Grčić, sa suradnicima Brankom OdrljinIvicom Škarpom i Duškom Ugrinom te načelnik Općine Otok, Dušan Đula.

Naglasak sastanka stavljen je na gorući problem brzine na cestama zbog čega su izloženi opasnosti svi stanovnici. Svake godine na našim cestama događaju se nesreće uzrokovane neprilagođenim brzinama, a posebice tijekom toplijeg dijela godine kada je prisutan i veliki broj motociklista. Iz tog razloga na današnjem sastanku je dogovoreno kako će se idući tjedan postaviti kamere na vitalnim pravcima, a to su županijske ceste Han – Otok – Vratnice (Udovičići) te centar Otoka prema Kerepu pri čemu će se kontinuirano vršiti kontrola brzine. Općina Otok je u postupku nabave kamere koja će se postaviti na najprometnijoj lokaciji, a istovremeno se razgovara sa svim jedinicama lokalnih samouprava iz okruženja o nabavci više mobilnih kamera koje bi se ravnomjerno raspoređivale i premještale po čitavom području Cetinske krajine.

Na sastanku se također razgovaralo o komunalnom redarstvu i velikoj problematici vezanoj uz uspostavu reda u naseljima, rješavanju pitanja divljih ispusta crnih jama, pitanja vezanih za udaljenosti poljoprivrednih objekata za držanje životinja od naselja i slično.

Veliki problem su izražene ovisnosti mladih, posebice o drogama, te se razgovaralo o sprječavanju istih kao i o potrebi češće kontrole u cilju sprječavanja okupljanja mladih u takvim skupinama.

Zaključak sastanka je kako zajednički treba djelovati u svim segmentima sigurnosti građana pri čemu je suradnja s Jedinicama lokalne samouprave ključna. Svi smo pozvani na budnost i rad na dobrobiti i sigurnosti građana.

Preuzeto s https://www.ferata.hr/

Skip to content