Boćarski klub “OTOK”
18.12.2015
KUD “Kamešnica”
18.12.2015
Boćarski klub “OTOK”
18.12.2015
KUD “Kamešnica”
18.12.2015

Na inicijativu Frane Ercega – Vjeke u Otoku je 05.03.2008.godine osnovana Športsko ribolovna udruga “ Didovina “ –koja okuplja ribiče sa našeg područja.Udruga ima oveći broj članova.Predsjednik udruge je Frano Erceg – Vjeko.

Iz programa i aktivnosti udruge izdvajamo izradu  autohtonih drvenih lađa, čije umijeće izgradnje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra(Rješenje Ministarstva kulture), promocija sportskog ribolova iz tih drvenih lađa, te hvatanje ribe iz lađe na mamac i mušicu. Udruga u mjesecu kolovozu svake godine održava natjecanje u vožnji autohtonim cetinskim lađama.Na natjecanju nastupaju prvenstveno muškarci u dvosjedu.Vozi se od Despetuše do lokacije Kevina lađa.

Udruga je 2009. godine pokrenula “ Žabarijadu “, tako da se svaka naredna održava 16. listopada 2010. godine u povodu dana općine Otok i svetkovine sv. Luke. Održava se “ Žabarijada za predškolsku i školsku djecu “ i “ Žabarijada za odrasle“. “ Žabarijada “ je natjecanje u skakanju žaba, tj. čija će žaba dalje skočiti. Vodstvo ŠRU “ Didovina “ – za potrebe održavanja “žabarijade” od Ministarstva kulture i to Uprave za zaštitu prirode mora dobiti Rješenje za ulov žaba potrebnih za natjecanje, njihovo držanje i povrat u vodu.

Skip to content