Video interview: Ivica Perković – donačelnik općine Otok
15.10.2015
Klapska pisma u čast Sv. Luke
16.10.2015
Video interview: Ivica Perković – donačelnik općine Otok
15.10.2015
Klapska pisma u čast Sv. Luke
16.10.2015

Svečana sjednica općinskog vijeća održana je 15. listopada povodom Dana općine Otok i blagdana sv.Luke, koji se slavi 18. listopada.

{gallery}2015_10_15_01{/gallery}

Svečana sjednica općinskog vijeća održana je 15. listopada povodom Dana općine Otok i blagdana sv.Luke, koji se slavi 18. listopada. Po nebeskim zaštitnikom evanđelistom sv. Lukom osjećaj proslave je duhovniji i radosniji. Radost su na ovoj svečanoj sjednici osjetili nagrađeni javnim priznanjima općine Otok.
  Nagrađeni su:

 • Ivan Rosandić-Levan koji je dao potpuni novčani iznos za izradu novog oltara u župnoj crkvi sv. Martina u Rudi i izradu novih vitraja.
 • Za ukupni razvoj obrazovanja i sportske kulture nagrađen je upravitelj OŠ Kamešnica Otok, Miroslav Jukić.
 • Nagradu su zasluženo primili i članovi klape sv.Luka za promociju i razvoj kulturne djelatnosti-klapsko pjevanje.
 • Posthumno je nagrađen pok. Josip Šipek, za osobit doprinos razvoju društvenih djelatnosti(obrazovanje i sport) i izgradnju komunalne infrastrukture u Općini Otok.
 • Plaketom općine Otok nagrađeni su OPG “Marija Mravak” za razvoj poljoprivrede-pčelarstva,
 • obrt “Šalturica” za očuvanje folklorne tradicije i razvoj malog poduzetništva.
 • Vrijedna i uspješna Tanja Samardžić nagrađena je Plaketom za ostvarene sportske rezultate-atletika
 • a junak Filip Vugdelija za iskazanu hrabrost i nesebičnu pomoć u spašavanju ljudskog života.
 • Zahvalnicu za marljiv i vrijedan posao u etno baštini dobio je Dušan Vrdoljak.

U ime svih nagrađenih zahvalio se ravnatelj OŠ Kamešnica Miroslav Jukić, naglasivši da se samo vrijedan, predan i odgovoran rad može i mora prepoznati i da iz toga onda dolazi kandidiranje i moguće nagrađivanje.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodilo je polaganje vijenaca, cvijeća i paljenje svijeća kod spomenika Branitelj. Molitvu odrješenja predvodio je fra Miroslav Ančić uz prisutnost članova obitelji poginulih branitelja, članove Općinskog vijeća, načelnika i suradnike, saborskog zastupnika dr. Dujomira Marasovića, predsjednice Općinskog vijeća Općine Busovača Mirjanom Plavčić i njenim suradnicima, članovima UHDDR općine Otok kao i mještana općine Otok.

Na svečanoj sjednici uz otočke općinske vijećnike i čelništvo Općine bili su saborski zastupnik dr Dujomir Marasović kao izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić, gradonačelnik Grada Otoka kod Vinkovaca Josip Šarić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Busopvača gospođa Mirjana Plavčić, gradonačelnik Vrlike Ivan Ćorić, dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, dogradonačelnik Knina Slaven Ivić, načelnici Hrvaca i Klisa Dinko Bošnjak i Jakov Vetma, predsjednik triljskog gradskog vijeća Ivan Bugarin, ravnatelj županijskih ljekarni Ante Mihanović, svećenici s područja Otoka na čelu sa župnikom fra Mirom Ančićem, predstavnici javnih ustanova i poduzeća, poslovni ljudi i članovi raznih udruga na čelu s članovima obitelji smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata.

Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog Vijeća Stipe Vuleta, koji je pozdravljajući okupljene čestitao svim žiteljima Dan općine i blagdan sv. Luke kao i imendan svima koji nose ime Luka.

U iznošenju svojevrsne inventure za jednogodišnje razdoblje načelnik Općine Branko Samardžić je naglasio kako je Općina Otok zbog svog poslovanja primjer mnogima u Hrvatskoj.Proračun općine je rebalansom povećan za dva milijuna kuna, općina nema nepodmirenih obveza prema bilo kojem dobavljaču ili izvođaču i redovno izvršava sve transfere prema korisnicima općinskog proračuna.

U izlaganju naglasak je dao poticajnoj strani za učenike i studente kroz besplatan prijevoz i isplatu stipendija.Za osnovnoškolce kroz nabavu kompleta novih knjiga, za predškolski dio kroz potpuno financiranje DV Žabica. U socijalnom dijelu naglasak je na pomoć u jednokratnim isplatama bolesnim, nezaposlenim i na drugi način potrebitim, isplatama za pomoć roditeljima novorođene djece. U dijelu pomoći za udruge, vjerske zajednice, kulturna i sportska društva podmirene su sve proračunske obveze. U dijelu komunalne infrastrukture u cilju izgradnje i održavanja uloženo je u te programe 4.8 mil. kuna. U tekućoj godini izvršene su razne aktivnosti usmjerene na poboljšanje uvjeta života u našoj općini, kao i uvjeti za rad i razvoj u školstvu, kulturi i sportu.Dat je značaj na izradu projektne i planske dokumentacije koja je podloga za daljnja ulaganja i razvoj. Sustavno se radi na postupcima koji će omogućiti ishođenje građevinskih dozvola za naše komunalno infrastrukturne projekte,vodi se briga o kandidiranim projektima prema ministarstvima. U planovima je što prije započeti izgradnju nogostupa, urediti ŠRC Gola brda, urediti dio javnih površina,voditi brigu o nerazvrstanim cestama, izrada potrebnih elaborata za daljnje dionice nogostupa i druge aktivnosti. U suradnji sa ŽUC-om urediti će se križanje u centru naselja Otok, sanirati će se krivina Kerep i tkz. Virin most, zaključio je načelnik izlaganje uz čestitku za Dan općine i blagdan sv.Luke.

Svakim se dolaskom u općinu Otok osjeti napredak…Mirjana Plavčić, predsjednica općinskog vijeća općine Busvača

Pozdravne govore izrekli su dožupan SDŽ Ante Šošić koji je potvrdio dobru suradnju općine i SDŽ i najavio je skoru realizaciju predočenih projekata u izlaganju načelnika općine.Čestitku povodom Dana općine i blagdana sv. Luke mještanima, općinskim vijećnicima i općinskoj upravi uputili su Josip Šarić gradonačelnik grada Otoka i predsjednica općinskog vijeća općine Busvača gospođa Mirjana Plavčić. Zaželjeli su uspjeh u daljnjim planovima i razvoju te su naglasili da se svakim dolaskom u općinu Otok osjeti napredak.U svom govoru saborski zastupnik Dujomir Marasović pročešljao je stanje u političkim vodama i općem stanju u Republici Hrvatskoj. Dao je opasku na određene mjere koje je provela aktualna vlada i da nema mjerljivih rezultata kojima imaju pravo na još jedan mandat.

Program proslave u općini Otok je po utvrđenom redoslijedu i pozivamo sve na onaj dio koji im se čini prihvatljivim.

Skip to content