Odrješenje kod Husine Jame
06.09.2015
GRB OPĆINE OTOK
Grb i zastava
07.09.2015
Odrješenje kod Husine Jame
06.09.2015
GRB OPĆINE OTOK
Grb i zastava
07.09.2015

170 godina svećeničke službe za četvoricu prisutnih svećenika na oltaru crkve sv. Roka u Udovičićima. Za fra Vladimira Tadića to je zlatni jubilej, za fra Andriju i

Antu Bilokapić po 40 godina kao i za „otočanina“ fra Petra Milanović Trapu, predstavlja Božju vjernost prema molitvi i službi. Radost proslave sv. Roka Udovičani su podijelili zajedno sa svojim ukućanima i dobrodošlim Udovičanima iz cijele Hrvatske, pozvanim gostima kao i svima koji se mole svetom Roku, na zajedničkoj misi.

Sv. Roko – proslava u Udovičićima – 170 godina svećeničke službe za četvoricu prisutnih svećenika na oltaru crkve sv. Roka u Udovičićima.

Za fra Vladimira Tadića to je zlatni jubilej, za fra Andriju i Antu Bilokapić po 40 godina kao i za „otočanina“ fra Petra Milanović Trapu, predstavlja Božju vjernost prema molitvi i službi. Radost proslave sv. Roka Udovičani su podijelili zajedno sa svojim ukućanima i dobrodošlim Udovičanima iz cijele Hrvatske, pozvanim gostima kao i svima koji se mole svetom Roku, na zajedničkoj misi.

Veselo je bilo u dušama i srcima, veselje se širilo kroz obučene narodne nošnje, pa skoro svih Udovičana, nadaleko se čula zvonjava crkvenih zvona(to rade dvojica muškaraca direktnom zvonjavom na zvoniku), a u procesiji je nošen kip sv.Roka. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Miroslav Ančić župnik župe sv.Luke. Koncelebrirali su mu drugi svećenici na čelu sa svećenicima slavljenicima, a propovijed je održao fra Andrija Bilokapić.U svom izlaganju tražio je objašnjenje poveznice MI i ON, i kako njego MI ostvaruje očitovanje na mjestu gdje on djeluje i gdje je prisutan.Treba se držati kuće molitve i tradicije i dokazanih vrijednosti i ne podlijegati negativnim društvenim tendencijama, izbjegavati poroke i ovisnosti.

{gallery}2015_08_21-1{/gallery}

Sačuvati obitelj i brak kao najčvršću kariku u opstanku obitelji i razvoja duhovnosti. Prigodnim darovima prikazan je opstanak ljudskog rada i djelo ljudskih ruku, kao izvor života, hrana za tijelo, da osnaže ljudski razvoj i učine kreposnim one koji to proizvode i primaju. Poseban dar ove godine za mjesto Udovičić, župu sv. Luke kojoj pripada i Udovičić i općinu Otok, je prijenos mise posredstvom HRT.Slika sa Svete mise i euharistijska služba tog 16. kolovoza odaslana je u domove ostalih koji su na taj način slavili nedjeljnu misu. Na Svetoj misi prisutni su bili načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova Cetinske krajine.

Skip to content