Obilježavanje 73.obljetnice stradanja civila u II. svjetskom ratu
22.03.2017
Mise za žrtve pokolja iz II. svjetskog rata
29.03.2017
Obilježavanje 73.obljetnice stradanja civila u II. svjetskom ratu
22.03.2017
Mise za žrtve pokolja iz II. svjetskog rata
29.03.2017

Knjiga je monografija koju svaki ljubitelj sporta treba imati u kućnoj zbirci i u slobodno vrijeme pročitati dijelove knjige da se dobije utisak o važnosti izdavanja ove povijesti otočkog sporta.

Petar knjigu napisao zaboravu činjenice da bih otrgao, dragi Petre na svemu ti hvala što je tvoja ruka napisala-ovako je pjevao narodni guslar Mirko Crljen, na svečanoj promociji knjige „Povijest sporta u općini Otok“.

Knjiga je monografija koju svaki ljubitelj sporta treba imati u kućnoj zbirci i u slobodno vrijeme pročitati dijelove knjige da se dobije utisak o važnosti izdavanja ove povijesti otočkog sporta. Autor si je dao veliki zadatak da se objelodani niz važnih osoba i njihovih uloga, niz podataka da se stave u mini arhiv i da se slike razvoja sporta u općini Otok listaju na jednom mjestu. Petar je svoj sportski početak razvijao iz male klice ponekog naslova za pojedine novine do potpunog razvoja tekstova i reportaža za više novina i portala a sve je kulminiralo izdavanjem bitne knjige o svim sportovima u općini Otok. Zato ti Petre čestitam i zahvaljujem na velebnom ostvarenju-rekao je na promociji novinar Mijo Grabovac.

O bibliografiji autora na predstavljanju govorio je dr.vet.med. Ivica perković, koji je istaknuo da se autor unatoč zdravstvenim problemima paralelno „borio“ na dva kolosijeka. Jedan je kako stabilizirati zdravlje a drugi je kako dovršiti započeti posao. U oba svoja nastupa finiširao je snažno tako da je zdravstveni status dobar a knjiga je pred čitateljima. Ovo je u usporedbi sa drugim djelima koji govore o Otoku prvo sportsko štivo i prvi sportski naslov, te zato ova knjiga zauzima prazni prostor među drugim autorima. Petar je od rane mladosti vezan za sport i ta prisutnost u toj tematici kola njegovim krvotokom i u konačnici nije mu ništa drugo ni preostalo nego da to sve stavi na fini papir, na pladanj čitatelju. Ova monografija obuhvaća male i velike sportove, poznate i nepoznate sudionike u pojedinim granama, ali je svojevrsni podsjetnik na mnoge događaje i osobe. Svi u knjizi su vjerujem ponosni, svi koji su večeras na promociji sigurno su ponosni na autora i knjigu a pogotovo su ponosni što su bili ili su i sada dio tog otočkog sporta. Da je ova knjiga potrebna Otoku prepoznao je i načelnik općine Branko Samardžić te je omogućio financijska sredstva autoru za tiskanje knjige, naglasio je Ivica Perković.

S lijepim riječima zahvale i iskrene čestitke za ovu knjigu u ime svih okupljenih Petru se obratio Vlatko Bandalo, dipl. oec. i časnik HRM.

Knjiga je promovirana u prekrasnom ozračju s mnogo posjetitelja i njihov odaziv i pozdravni aplauz za autora znak su da je autor pogodio u sridu (kako je i u predstavljanju rekao Miji Grabovac).

Da sve protekne u slavljeničkom tonu pobrinula se obitelj Petra Norac Keve te su za sve prisutne priredili domjenak.

Moderator na promociji je bio Ante Botić, koji je iznio sekvence iz Petrova sportskog razvoja i ujedno je u ime kolega novinara zahvalio Petru na lijepom izdanju.

U doprinosu slavljeničke atmosfere nastupili su prof. Mislav Norac (klarinet) i guslar Mirko Crljen.

Na promociji su bili načelnik općine Branko Samardžić, fra Joško Kodžoman provincijal,fra Marin Matijaca i fra Miro Ančić. Došli su u Otok i oni koji su izvan Otoka nastanjeni ali su u knjizi opisani te su na promociji odmah i kupili knjigu. Bila je to odlična otočka večer. Poticaj za druge autore.

{gallery}2017/03/24{/gallery}

Skip to content