Svečana sjednica za slavljenike
15.10.2015
Održana večer folklora u Otoku
17.10.2015
Svečana sjednica za slavljenike
15.10.2015
Održana večer folklora u Otoku
17.10.2015

U sklopu Otočkih svečanosti klapa Sv. Luka sinoć je u općinskoj dvorani, zajedno sa svojim klapskim prijateljima, oduševila 200-tinjak ljubitelja klapske pisme.

Bogatim kulturnim programom Općina Otok obilježava Dan općine i blagdan Sv. Luke. Nezaobilazni dio Otočkih svečanosti je i klapa Sv. Luka, koja je sinoć u općinskoj dvorani zajedno sa svojim klapskim prijateljima oduševila 200-tinjak ljubitelja klapske pisme. Pod vodstvom maestra Stipe Botice Otočani su ovu predivnu klapsku večer otvorili su pjesmom ‘Moj Otok’.

Nakon toga, pljeskom popraćen, prekrasne dionice izvodile su muške klape Spalathos Split, Mriža Split, ženske klape Šinjorine Split, Kurjože Podstrana, muška i ženska klapa KUD-a Vrilo Han. Na samom kraju koncerta posjetitelji su, kao što je i najavljeno, imali prigodu čuti i vidjeti goste iznenađenja.

Iako su mnogi očekivali pojavljivanje nekih zvučnih klapskih imena poput Sinja, Intrade, Rišpet i slično, dogodilo se pravo iznenađenje. Praćeni velikim pljeskom na pozornici su stigla četiri bivša člana otočke klape koji su u ovoj skupini od njenog osnutka 1998. godine. Zvonko Botica-Čarli, Jole Vugdelija, Ivica Samardžić i Ante Samardžić koji su okupljene u općinskoj dvorani svojim veselim nastupom podsjetili su kako se prava pisma nikad ne zaboravlja.

‘Dolaskom naših bivših, starijih članova klape, koji su tu od njenog osnutka željeli smo pokazati kako ih nismo zaboravili, jer da nije bilo njih i rada u klapi mi mlađi ne bi danas bili u njoj. Isto tako pokazali smo i nekima koji pričaju o nekakvim lošim odnosima nekadašnjih i sadašnjih članova klape, što nije točno i to se vidjelo večeras,’ kazao je Stipe Botica, voditelj klape Sv. Luka.

Uz moderiranje programa klapske otočke večeri, okupljenima se prigodnom ljubavnom pjesmom predstavio pjesnik iz Ovrlje, Ante Nadomir Tadić Šutra. Ovoj ugodnoj i lijepoj kulturnoj večeri uz svoje sumještane i goste bili su zamjenik načelnika općine Ivica Perković, predsjednik općinskog vijeća Stipe Vuleta te župnik fra Miro Ančić.

(izvor: www.ferata.hr / A.Botić)

{gallery}2015_10_16_01{/gallery}

Skip to content