Objava nezavisnog člana općinskog vijeća – MARIJAN BOTICA – Plan rada i financijski plan za 2016. godinu
22.12.2015
Potpisani ugovori o stipendiranju za akademsku godinu 2015/2016
23.12.2015
Objava nezavisnog člana općinskog vijeća – MARIJAN BOTICA – Plan rada i financijski plan za 2016. godinu
22.12.2015
Potpisani ugovori o stipendiranju za akademsku godinu 2015/2016
23.12.2015

Učenici osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Sinj i područno odjeljenje glazbena škola fra Anđelka Milanovića-Litre povodom 10. godišnjice djelovanja škole u prostorijama glazbene škole održali su prigodni koncert.

Učenici osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Sinj i područno odjeljenje glazbena škola fra Anđelka Milanovića-Litre povodom 10. godišnjice djelovanja škole u prostorijama glazbene škole održali su prigodni koncert. Koncert je poseban po tome što se prije deset godina službeno započelo sa radom PO fra Anđelko Milanović-Litre. Bila je to inicijativa načelnika općine Otok Branka Samardžić, č.s. Beatricije Bakić, fra Stipice Grgata i uz pomoć županije i donatora učinjen je prvi korak.Bio je to koračić koji se danas pokazao velikim iskorakom, jer imati glazbenu školu u novim prostorijama kao što su ove u Otoku je za svaku pohvalu. U njima se nakon rada u starim prostorima zgrade općine osjećaju učenici i profesori kao da su u najelitnijim glazbenim zdanjima.

Na večernjem koncertu održanom 22.12. 2016. učenici i profesori su osmisli program na kojem su bili i početnici, pa sve do bivših polaznika glazbene škole, a svirali su i pjevali sa njima i njihovi profesori.

Uvodnim riječima obratila se nazočnim ravnateljica prof. Dobrila Veršić, koje se sjetila početaka, iskazavši zahvalu prema istomišljenicima koji su sve to pokrenuli. U kronologiji 10.godišnjeg rada istakla je marljivost kako učenika tako i njihovih profesora.U svakom slučaju sretni smo što imamo odlične uvjete za rad te da ima dosta polaznika kojima treba osnovno glazbeno obrazovanje. Uz podršku koju imamo od strane roditelja te pomoć koju nam pokazuje općina, županija te naša matična škola Jakova Gotovca vjerujemo da će naš rad sa djecom biti uspješan kako dosada tako i u budućem vremenu, naglasila je ravnateljica. Na Svima je zaželjela Sretan Božić i Novu godinu te je potakla neke sa više talenta da se usmjere na viši stupanj glazbenog obrazovanja.

Uz riječi ravnateljice, zahvalnost na uspjehu koji se ostvario u radu škole u ovih deset godina izrekla je č.s. Beatricija, koja je preporodila otočku obrazovanost u glazbi.Njenim dolaskom u Otok iako su i drugi postavili bazu, ona je postigla najviše u podizanju glazbene kulture.

Na koncertu kojeg su organizirali polaznici područnog odjeljenja fra A.Milanović-Litre učestvovali su polaznici glazbenih škola iz Sinja i Trilja. Bilo je tu klavirskih skladbi, solo gitarista, puhača, harmonikaš, zborskog pjevanja i posebnost je skladan nastup bivših polaznika glazbene škole. Repertoar je bio od tradicionalnih skladbi i napjeva, J.Lennona, W. Langera, D. Kabalevski, J.L. Pieront, s.Heler, G. Montreuila, Gurlitta, R. Schumanna, A. Price, J.S.Bach… a sve su to izvodili: Lana Laco, Mateja Projić, Patricia Marinović, Mihaela Mioč, Blanka Radman-Livaja, zvončići-učenici početničkog solfeggia PO Otok, Monika Laco, Lucija Vudrag, Ana Mateljan, Nikolina Bitunjac, Ivan Laco, Karlo Jagnjić, Josipa Kordić, Branimir Župić, Andrea Laco, Anđela Grgat,Ema Buljan,Antonia Džimbeg, Božena Kulić, vokalna skupina bivših polaznika gl.škole, Andriana Grgat, Marta Pavlinušić te profesori: Goran Caktaš,Jelena Marasović-Hornyanszki, Mislav Norac,Mario Vrgoč i Petar Župić.

Uz vesele roditelje nazočili su i drugi dragi gosti, te fra Mario Ančić, don Marin Matijaca i zamjenik načelnika Ivica Perković.

{gallery}2015_12_22{/gallery}

Skip to content