Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna općine Otok za 2019. godinu
26.06.2020
Općinsko vijeće
07.07.2020
Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna općine Otok za 2019. godinu
26.06.2020
Općinsko vijeće
07.07.2020

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić danas su u Muzeju Sinjske Alke uručili Odluke o izradi Intervencijskog plana gradonačelnicima i načelnicima s područja Cetinske krajine.

Riječ je o Odlukama vrijednim 150 milijuna kuna čija će realizacija početi sljedeće godine. Kroz Intervencijski plan trebao bi se ojačati razvojni potencijal ovih područja i sustavno djelovati kroz mjere i politike koje bi omogućile gospodarski oporavak kroz rast i razvoj investicija te smanjenju negativnog demografskog trenda. Intervencijski plan će obuhvatiti područje gradova Sinja,Trilja i Vrlike te općina Dicmo, Hrvace i Otok.

Svečanost je otvorila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja je istaknula intenzivnu suradnja Vlade i lokalnih zajednica kao preduvjet za budućnost prožetu dobrim rezultatima.

‘Vjerujem kako će se ovim intervencijskim planom poboljšati prometna i komunalna infrastruktura i jačanje turističke resorne osnove, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda naših sugrađana i gospodarskog efekta’, istaknula je gradonačelnica Križanac koja se zahvalila ministru Paviću i premijeru Plenkoviću koji su osigurali preduvjete za provedbu razvojnih projekata.

Ministar Pavić naglasio je kako je Odlukom dodijeljeno 150 milijuna kuna te istaknuo kako će gradonačelnici i načelnici ‘odlučivati’ kako će se novac trošiti.

‘Očekujemo da ćete  kvalitetno iznjedriti te projekte. Posebno mi je drago što je ovdje i župan jer  je i Županija iznimno važan faktor. Do kraja godine moramo iznjedriti projekte, jer od početka iduće godine krećemo u njihovu provedbu,’ rekao je ministar Pavić.

Premijer Andrej Plenković je rekao kako su intervencijski planovi svojevrsni dodatni način pokrivanja potreba za financiranjem u pojedinim krajevima Hrvatske.

‘To su  najčešće krajevi kojima je potrebna dodatna podrška i zato ovih 150 milijuna kuna je uvod u jedan novi veliki sedmogodišnji projekt koji će se zvati Dalmatinska zagora, Lika, Gorski kotar i Banovina kako bi pokrili sve krajeve Hrvatske koji su bili devastirani tijekom Domovinskog rata zbog agresije i te posljedice su i danas tu. Sve su to krajevi gdje imamo otvoreno pitanje demografske revitalizacije i ovdje želimo omogućiti rast gospodarstva, poduzetništva i ulaganja kojim ćemo otvoriti nova radna mjesta. Na taj način ćemo sve ove krajeve dići na višu razinu i poboljšati kvalitetu života’, istaknuo je Plenković.

Uručivanju Odluka prisustvovali su Blaženko Boban i Luka Brčić iz Splitsko-dalmatinske  Županije, fra Ante Čovo, gvardijan Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj i drugi.

Skip to content