Zatvorena cesta Sinj-Otok (kroz polje) zbog radova na Virinu mostu. Otvaranje tek za mjesec i po !
03.02.2017
Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama i prijedlozima na dokomentaciju o nabavi
13.02.2017
Zatvorena cesta Sinj-Otok (kroz polje) zbog radova na Virinu mostu. Otvaranje tek za mjesec i po !
03.02.2017
Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama i prijedlozima na dokomentaciju o nabavi
13.02.2017

Vijeće staraca ili ti krizni štab okupljen oko „turčina“ Davora skoro cijelo jutro zasjedao je na sjednici Jalačke vlade radi mačkara. Kiša je rominjala i remetila je planove a poslije puštanja bijelog dima iz sobe vlade od mačkara, mogla je napokon krenuti kolona koju je predvodio Kole.

Vijeće staraca ili ti krizni štab okupljen oko „turčina“ Davora skoro cijelo jutro zasjedao je na sjednici Jalačke vlade radi mačkara. Kiša je rominjala i remetila je planove a poslije puštanja bijelog dima iz sobe vlade od mačkara, mogla je napokon krenuti kolona koju je predvodio Kole. Kole (Zlatko) i Domagoj, kadar od formata i iskustva u prolazu kroz labirint otočkih zaseoka poveli su mladu i mladoženju.Ona nije iz Otoka pa upoznavanje svog novog kraja odlaskom u mačkare najbolja je prilika. Na dalek put nije joj lako krenuti na visokoj nozi ili ti peti (štikli) žuljevi su joj najveći neprijatelj i zato malo slabije igra kolo.

Vrime je od šale ali nije šaljivo otvoriti novo gradilište a upravo su tu novu investiciju uređenja križanja odradili radnici „Jelašce mont“.Novi semafor nikako nije imao pravo mjesto gdje da najbolje služi a i boje su mu pomiješane.Oprez ne kupuj ništa preko interneta-sve falš roba.Ali uz sve nedaće i sukob starog i mladog svita križanje je dobilo novi novcati i ispravni semafor.

Krilatice „tko pjeva zlo ne misli“ držao se i Jelački zbor od mačkara.Eto mi svi susjedi a nismo znali da imamo novu udrugu, udrugu za pjevanje. Imaju klavijature i svirača (malo ga tikovi zanose ili je cugao štok-colu), svoj domaću voditeljicu (časnu) a pjevača i pjevačica kao u kakvom provjerenom zboru.Vježbaju zajedno i svatko zna svoj glas a bogme i mjesto gdje mora biti dok se pjeva.Dirigira časna, pjevuši zbor ali sve nekako stihovi o jelu i piću. U Otoku sve završi odlaskom na dobru spizu. Asocijacija..što je zbor htio reći…ali nismo sigurni i neka tako ostane.

Da su nove sportske igre raširene po internetu došle i do naših krajeva vidljivo je bilo iz utakmice koja se po rasporedu treba održati u Jelašcima. Bilo je tu internacionalaca pod raznim zastavama i nadimcima (zmaj,tigar,Spartak,Sandokan,Canon…), mada ih mi poznamo kao Ljubo, Vekica, Tiho, Kruno…. Sve prave ninja ratnici.Mnogo zapreka na zemlji i zraku, takmičenje izjednačeno, no običaj je da domaći pobjedi.Tako je bilo i sada, naš vojnik s prepoznatljivim kockastim dresom je okrunjen kao naj „ninja-ratnik“.

Da je slobodno tržište radne snage, mi se sjećamo iz prošlih vremena, a da je i sada odobrena kvota za bauštelce nije nešto nepoznato. U Dalmaciju stigli radnici iz susjedne nam države, Senad, Atif, Mujo i drugi. Zasukali rukave, uzeli u ruke lopatu, uključili miješalicu ali zla kob jednog od njih zadesila.Trese ga, drma ga, valjda struja kad ono lopata po leđima prekinu strujni krug. Spašen je radnik, radovi se nastavljaju a naše fasade dobivaju novi izgled.

Umjereno brojčana balinčad, babe i didi, dobrim stasom, zvonjavom i trkom proizveli su dovoljno zvonjave da se otjeraju zli dusi. Jelačani su odradili svoj put a slijedi nam još mačkara.

{gallery}2017/02/05{/gallery}

Skip to content